Begeleiding

Begeleiding van AGRI-V.A.K.

AGRI-V.A.K. is een onafhankelijke agrarisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in de rundveehouderij. Wij helpen u om uw bedrijf optimaal te laten draaien door u te adviseren over voeding en gezondheid van uw koeien, bemesting en bedrijfsvoering

Wij bieden u een compleet pakket aan diensten, waaronder:

  • Voedingsadvies: Wij stellen samen met u een optimaal rantsoen samen voor uw melkvee, droogvee en jongvee, gebaseerd op uw eigen ruwvoer en de behoefte van uw dieren. Wij controleren regelmatig de voerkwaliteit, de melkcijfers en de uiterlijke kenmerken van uw koeien om het rantsoen zo nodig bij te sturen. Wij helpen u ook bij het maken van de juiste keuzes voor bijproducten en mineralen.
  • Gezondheidsadvies: Wij ondersteunen u bij het voorkomen en behandelen van gezondheidsproblemen bij uw koeien, zoals mastitis, klauwproblemen, vruchtbaarheidsproblemen en stofwisselingsziekten. Wij geven u tips en adviezen over huisvesting, hygiëne, dierwelzijn en preventieve maatregelen.
  • Bemestingsadvies: Wij adviseren u over de juiste meststoffenkeuze. Een goede bemesting is essentieel voor een goede ruwvoerproductie. Ruwvoer is de basis van het rantsoen van uw koeien en bepaalt voor een groot deel de gezondheid, de productie en de voerefficiëntie van uw veestapel.
  • Bedrijfsadvies: Wij denken met u mee over de toekomst van uw bedrijf en helpen u bij het realiseren van uw doelen.

Naast deze diensten bieden wij u ook:

  • Telefonische ondersteuning: U kunt ons altijd bellen of mailen met uw vragen of problemen. Wij staan voor u klaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. U krijgt direct antwoord of wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze specialisten.
  • Nieuwsbrief: U ontvangt elke 2 week een nieuwsbrief met actuele informatie over wat er speelt in de rundveehouderij. U leest over de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding, gezondheid, bemesting en bedrijfsvoering. U krijgt ook praktische tips en adviezen die u direct kunt toepassen op uw bedrijf.
  • Lezingen en studiegroepen: Wij organiseren regelmatig lezingen en studiegroepen over diverse thema’s die relevant zijn voor de rundveehouderij. U kunt hierbij denken aan onderwerpen als kalveropfok, droogstand, melkrobot, weidegang, klimaat en biodiversiteit. U kunt hier kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen.

Waarom kiezen voor AGRI-V.A.K.?

  • Wij zijn een onafhankelijke partij. Wij werken alleen in uw belang en streven naar een duurzame en rendabele melkveehouderij.
  • Wij hebben een team van ervaren en gedreven specialisten die elk hun eigen expertise hebben. Wij werken samen om u een compleet en integraal advies te geven.
  • Wij hebben een persoonlijke en praktische aanpak, waarbij we rekening houden met uw wensen, doelen en mogelijkheden. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze website of bel ons op 085-0185082. Wij horen graag van u!